Korrekt hygiejne i skeden kan reducere risikoen for infektioner, det kan fremskynde restitution og forebygge ubehagelige symptomer som irritation og udflåd.

Tag et kig på nogle af de vigtigste tips til vaginal hygiejne

1. Vask intimområdet en gang om dagen

Det betyder, at du ganske enkelt skal bruge lunkent vand eller en skånsom, naturlig intimvask en gang om dagen.

2. Brug intimservietter, hvis der ikke er brusebad i nærheden

Især under menstruation, i varmere måneder eller på rejser.

3. Tør dig forfra og bagud

Det er meget nemt at overføre bakterier fra endetarmsåbningen til skeden, når der tørres bagfra og forud, så sørg for aldrig at bryde denne vigtige regel. Brug uparfumeret og ufarvet toiletpapir for at undgå irritation.

4. Brug ikke syntetisk, stramt undertøj

Syntetiske stoffer tillader ikke huden at ånde, hvilket fører til øget temperatur og fugtighed i intimområdet. Stramt tøj skaber friktion, som kan forårsage mikrorifter i huden. I kombination med øget varme og fugt har du den klassiske opskrift på en mulig infektion i skeden. Vælg naturlige materialer, og undgå at gå i tætsiddende tøj i længere tid ad gangen.

5. Brug et lindrende produkt efter at have fjernet kønsbehåring

Uanset om du vælger at barbere dig, vokse, bruge en hårfjerningscreme eller noget andet, skal du altid sørge for at fugte din hud inden proceduren og påføre et naturligt lindrende produkt på området for at undgå hudirritation.

6. Undgå produkter, der indeholder irriterende stoffer eller allergener

Dette gælder lotions, sprays, skumbad osv. Ingredienser, der bør få dig til at undgå de produkter, de findes i, omfatter rengøringsmidler, parfumer, farvestoffer, stærke kemikalier og konserveringsmidler.

7. Brug ikke sæbe, parfume eller deodorant til at få dine intime dele til at lugte bedre

Alle skeder har en unik lugt, og medmindre der er et problem, bør den ikke lugte dårligt. Kraftig lugt kan være tegn på infektion. Sæbe er meget basisk og hårdt for blød, følsom hud i intimområdet. Vælg altid en naturlig intimvask, der ikke indeholder sæbe, parfume eller farvestoffer.

8. Skift trusseindlæg ofte

Trusseindlæg er ikke beregnet til at blive brugt i længere tid. Ligesom syntetisk undertøj forhindrer trusseindlæg huden i at ånde og kan irritere huden og øge risikoen for infektion. Det samme gælder for hygiejnebind og tamponer, især på grund af menstruationsblod, der forbliver i tæt kontakt med huden. Skift altid trusseindlæg, bind og tamponer hver 3.-4. time, lige før du går i seng, og så snart du står op.

Multi-Gyn IntiFresh

Intimservietter for en holdbar, frisk fornem-melse

Vil du vide mere?

Del