Bakteriel vaginose skyldes en overvækst af bakterier i skeden.

Har du på noget tidspunkt bemærket en mærkelig lugt fra intimområdet?

En stærk, endog fiskeagtig lugt, der gjorde, at du følte dig ubehageligt til mode? Dette kan skyldes en bakteriel ubalance, der også kaldes bakteriel vaginose (BV).

Hvad er bakteriel vaginose?

Bakteriel vaginose skyldes en overvækst af bakterier i skeden. Normalt er de sunde mælkesyrebakterier de dominerende bakterier i skeden, men hvis der udvikles BV, begynder andre uønskede bakterier at vokse stærkere end mælkesyrebakterierne.

Den nøjagtige årsag til denne overvækst kendes ikke, men der er nogle faktorer, der kan øge risikoen, f.eks. at være seksuelt aktiv. Det er dog vigtigt at understrege, at BV også kan forekomme, selvom der ikke er seksuel aktivitet. Derfor betragtes bakteriel vaginose ikke som en kønssygdom.

Symptomer

Følgende symptomer kan være tegn på bakteriel vaginose:

Hvordan behandler jeg bakteriel vaginose?

Bakteriel vaginose er harmløst for de fleste kvinder, men det kan være ret ubehageligt. Behandlingen har som regel til formål at lindre symptomerne. Den mest almindelige form for behandling af bakteriel vaginose er antibiotika. Disse ordineres enten som en tablet, du tager gennem munden, eller som et produkt, du fører op i skeden. For de fleste kvinder er dette en effektiv behandling, men det kan give bivirkninger som kvalme og opkastning. Indtagelse af alkohol i kombination med antibiotika kan øge bivirkningernes sværhedsgrad.

En anden almindelig behandling er at bruge produkter til personlig pleje, som du kan få på apoteket eller i butikker, der også sælger medicin. De fleste af disse produkter virker ved at genoprette pH-værdien i skeden.

Sørg altid for at bruge et naturligt produkt, der behandler bakteriel vaginose og genopretter din vaginale flora, så du undgår fremtidige infektioner. Multi-Gyn ActiGel behandler bakteriel vaginose (BV) og giver direkte lindring af irritation, følsomhed, rødme og ømhed i forbindelse med bakterielle problemer.

Bakteriel vaginose under graviditet

Under graviditeten kan bakteriel vaginose i nogle tilfælde øge risikoen for komplikationer såsom for tidlig fødsel eller abort. Hvis du er gravid og har symptomer relateret til bakteriel vaginose, skal du kontakte din læge.

Vil du vide mere?

Hvor kan jeg købe Multi-Gyn-produkter?

Du er tæt på at slippe af med dit ubehag i skeden. Multi-Gyn er medicinsk udstyr og kan købes online, hos dit apotek eller i MATAS.

Del