Kløe, lugt, tørhed, irritation og udflåd er alt sammen gener fra skeden, der får mange kvinder til at føle sig forlegne og flove, og som i nogle tilfælde endda påvirker deres livskvalitet. Symptomer på infektioner i skeden er meget mere almindelige, end du sikkert tror, men bare rolig – de fleste kan nemt behandles og forebygges!

Kløe i skeden

Kløe er et irriterende og almindeligt vaginalt symptom, der normalt udløses af en overvækst af gærsvampen Candida albicans, men som undertiden har andre årsager, såsom tørhed, irritation, kønssygdomme eller andre infektioner. Find ud af, hvordan du behandler kløe i skeden, her.

Lugt fra skeden

Udflåd, der har en let sødlig eller syrlig lugt, er helt normalt, men hvis du bemærker en kraftig, væmmelig lugt fra skeden, er det sandsynligvis tegn på bakteriel ubalance eller anden infektion. Læs mere om årsagerne til og behandling af lugt fra skeden her.

Tørhed i skeden

Kvinder er særligt modtagelige over for tørhed i skeden efter overgangsalderen på grund af et fald i østrogenproduktionen, men tilstanden kan ramme kvinder i alle aldre. Hvis du lider af tørhed, ømhed og/eller smerter under sex, kan du finde løsninger på dit ubehag her.

Udflåd fra skeden

Udflåd er skedens smarte selvrensende system og normalt ikke noget at bekymre sig om, men hvis teksturen, farven eller lugten af dit udflåd pludselig ikke er, som det plejer at være, kan det skyldes en underliggende infektion. Find ud af, om dit udflåd fra skeden er normalt, her.

Rødme/svie i skeden

Hvis din skede er rød, irriteret og svier, hver gang du tisser, er det et tegn på betændelse – og i modsætning til den gængse opfattelse er årsagen ikke nødvendigvis en urinvejsinfektion. Læs mere om løsninger til rødme og svie i skeden her.

Brug løsningsværktøjet nedenfor til at finde et produkt, der virker på din skede!